tirsdag den 24. marts 2009

FROKOST

FROKOST

PITABRØD MED TUNSALAT

Antal personer: 2

2 stk. pitabrød (groft)

1 ds. tun i vand
6 blade salat
2 stk. tomat
20 skiver agurk
8 skiver peberfrugt
4 stk. syltede agurker
1 dl fromage frais
2 tsk. løg
1 spsk. ketchup
2 tsk. sukker
1 spsk. citronsaft
2 drys salt
2 drys peber

Fremgangsmåde
Dræn tun (lad det dryppe af i en sigte).
Du kan evt. bytte tunen ud med rejer eller magert pålæg.
Rør fromage frais, revet løg, ketchup, sukker, krydderier og citronsaft sammen til en dressing og smag til.
Du kan også bruge 2 spsk. (til en person) af en mager færdigkøbt salatdressing i stedet for – max 5%.
Rist evt. pitabrødet let.
Fjern kerner fra tomaten og hak den fint.
Anret salat, tun, hakkede grøntsager og dressing i pitabrødet.
Hertil skal der spises mindst 100 g grøntsager pr person med højt fiberindhold.
Lisa Bolting

Energi-information pr. portion
Energi
340 kcal
Fedt
2 g
Kulhydrat
47 g
Protein
32 g
Alkohol
0 g
Kostfibre
3 g


ELINS PITABRØD

Ingredienser

3 dl koldt vand
5 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
ca. 500 g finmalet spelt

Pitabrød er et hit hos mange; nogle har fyldt dem hjemmefra, andre fylder dem med medbragt grønt m.v., når de skal spise dem.Disse pitabrød bagt med friskmalet speltmel bliver dejligt lette, bløde og aromatiske og holder sig friske et par dage. Put ikke meget mere mel i end det der er angivet. Spelt optager væsken langsomt. Dejen skal være let klistret.

Der er til 2 plader med tre store pitabrød på hver eller flere små efter behag.

Fremgangsmåde:

Udrør gær i vand.
Tilsæt salt, honning og olie.
Rør melet i lidt ad gangen.
Ælt i 10 min. med røremaskine eller elpiskerens dejkroge, indtil dejen er blank og slipper skålen i siderne.
Dæk skålen med olieret plastfilm og stil den i køleskabet natten over (10-12 timer).
Form boller med melede hænder, og tryk dem derefter flade.
Lad dem hæve under klæde i ca. en halv time, mens ovnen varmer op til 220 grader.
Bag en plade ad gangen i 15 - 20 min.Pak eventuelt pitabrødene ind i et let fugtigt klæde. Så bliver de bløde i skorpen.
Elin VærgeBagekone - og skolelærer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar