onsdag den 25. marts 2009

POSTEJ

VEGETAR POSTEJ

5 personer
Tilberedningstid: 1½ time.

500 g grønkål (evt. frossen)
3 porrer
3 gulerødder
1 løg
2 spsk olivenolie
70 g (1 dl) naturris
1 dl vand
2 tsk grønsagsbouillon
1 bundt persille
50 g (1 dl) rasp
40 g (1 dl) fuldkornsmel
2 æg
1 tsk merian
1 tsk timiansalt

Grønkålen koges mør og hakkes groft.
Porrerne skæres i tynde ringe
Gulerødderne rives groft
Løget hakkes.
Porrer, gulerødder og løg svitses i olie i en gryde.
Risene koges møre - følg anvisning på emballagen.
Grønkålen og de kogte ris tilsættes sammen med vand og grønsagsbouillon.
Hakket persille, rasp og mel tilsættes.
Æggene røres i, og farsen smages til med merian, timian og salt.
Fyld postejen i et smurt ovnfast fad.
Bag ved 200° i ca. 40 min.

Serveres lun eller kold med tomatsalat og grovbrød.

Tips
I stedet for grønkål kan bruges spinat.

Energi:
1340 kalorier
Fordelt på 20% fra protein, 27% fra fedt, 53% fra kulhydrat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar