onsdag den 25. marts 2009

SUPPE

Baskisk bondesuppe
4 portioner.

200 g tørrede hvide bønner
1 stort løg
4 skiver kalkunbacon
5-600 g hvidkål
4 -5 fed hvidløg
4 skiver brød
1/2 spsk olivenolie vineddike

Skyl og sorter bønnerne.
Stil dem til udblødning i rigelig koldt vand i mindst 10 timer.
Skær løget i tynde skiver og kalkunbacon i små terninger.
Sauter begge dele i lidt olivenolie i en stor gryde. S
nit hvidkålen i tynde strimler og læg dem i gryden sammen med de udblødte (afdryppede) bønner, finthakket hvidløg + salt og peber.
Hæld 2 l vand ved.
Lad suppen snurre 2 1/2-3 timer, indtil bønnerne er møre.
Smag suppen til og server den med lidt vineddike hældt i hver portion.
Spises med eller uden brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar